Promotieplatform Leek

Wielerronde van Leek

Wielerronde van Leek

Ronde van Leek combineert sport met braderie en muziek

LEEK – Wanneer op vrijdag 1 juli de Ronde van Leek op het programma staat, biedt het geboden programma meer dan zoevende renners door het centrum met toeschouwers langs de hekken en op de terrassen. De wielerronde wordt verder aangekleed met een hardloopwedstrijd, een braderie en live muziek. Met deze brede opzet wil de organisatie alle inwoners van Leek en het gehele Westerkwartier een aantrekkelijk avondje uit voorschotelen.

Er is een programma samengesteld wat het voor jong en oud aantrekkelijk maakt om naar het centrum van Leek te komen. Met de scholierenloop brengt de organisatie letterlijk kinderen in beweging, met de G-loop geeft men mensen met een beperking de mogelijkheid om mee te kunnen doen. In de wielerwedstrijd komt de regionale top in actie. De liefhebbers kunnen met een drankje of een ijsje in de hand genieten van het rondje rond de kerk. Maar met de braderie, activiteiten voor kinderen en live muziek erbij is het dit jaar ook nadrukkelijk een evenement voor het gehele gezin.

Wielerronde

De wielerronde van Leek is voor het eerst in 2019 georganiseerd, maar de volgende twee edities konden vanwege de maatregelen aangaande COVID-19 niet doorgaan. ‘’Na het succes van 2019 maken we er nu een nog groter publieksevenement van’’ zegt de organisatie, die heeft staan popelen het succesvolle begin een vervolg te geven. Er staan twee wedstrijden op het programma: om 18.00 start de vrouwenwedstrijd over 50 kilometer, om 19.45 starten de mannelijke regionale wielertoppers voor hun wedstrijd over 80 kilometer. ‘’We verwachten deelname van de noordelijke top aangevuld met enkele nationale/internationale coureurs. De Ronde van Leek is een ouderwets gezellig rondje om de kerk met wielrennen, terrassen, muziek en een braderie. Leuk voor renners en toeschouwers’’ De Ronde van Leek is onderdeel van de Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier.

Hardloopevenement

De 4Mijl van Leek vindt voor het eerst plaats en wordt gelopen op het parcours van de wielerronde. Het programma bestaat uit een G-loop voor mensen met een beperking. Ook frame runners kunnen deelnemen. Er is een scholierenloop voor kinderen van groep 1 tot en met 4 en groep 5 tot en met 8. Alle scholen en de BSO’s in Leek en Tolbert zullen worden benaderd, maar alle schoolkinderen in Het Westerkwartier kunnen zich hiervoor ook zelf inschrijven. Het loopprogramma wordt afgesloten met een 4Mijl van Leek. Maximaal driehonderd deelnemers kunnen aan dit unieke evenement meedoen. Inschrijven voor de 4Mijl, Scholierenloop of G-loop kan op www.loopgroepnienoord.nl . De organisatie is in handen van Stichting Wielerronde Leek en Stichting Loopsport Leek. Samen met de ondernemers wordt gehoopt op een aansprekend evenement voor de inwoners van het Westerkwartier, voor zowel de lopers als hun supporters.

Parcours

De start en finish is op de Dam in het centrum van Leek. Het parcours van 2,3 kilometer voert over De Dam, Boveneind, Kerkweg, De Schans en Piepke.

Braderie

Op de Bosweg vindt in de middag en avond een braderie plaats. De braderie is bij de start en finish en de terrassen op De Dam gesitueerd.

Live Muziek

Op De Dam in Leek is er live muziek. Vanaf de gezellige terrassen langs het parcours is het zo extra genieten van de regionale wielertoppers.

Evenementinfo

vrijdag 1 juli 2022