Promotieplatform Leek

Open dag bijzondere kwekerijen

Open dag bijzondere kwekerijen

Tussen 10.00 en 17.00 uur laten deelnemende kwekerijen van alles zien binnen het thema “Biodiversiteit in de tuin”. Zien wat er allemaal leeft in de tuin en leer hoe je de biodiversiteit in eigen tuin kunt vergroten door meer rekening te houden met planten, dieren, vogels en insecten.

De open dag wordt mede georganiseerd door Erven & Tuinen Westerkwartier. Dit project is bedoeld voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin.

 

Waar kunt u naar toe?

Ninabel, Hoge Tilweg 47 te Boerakker
www.ninabel.nl

Gespecialiseerd in het kweken van vaste planten voor vlinders en wilde bijen. Er wordt op een volledig biologische en duurzame manier gewerkt en de voorbeeldtuin is 13 juli speciaal open.

De Baggelhof, Baggelveld 2 Nietap
www.baggelhof.nl

Biologische kwekerij, de plek voor oude fruitrassen, geënte walnoten, abrikozen, perziken en diverse bessenstruiken. Ook geschikt voor voedselbos. We nemen de tijd voor een goed advies!

De Groene Gast, Jouwerweg 2 te Lucaswolde
www.degroenegast.nl

Kleinschalige kwekerij waar de planten met respect voor de natuur worden gekweekt. De bezoektuin van 8000 m2 is het resultaat van bijna 20 jaar natuurlijk beheer.

Kleine Meeden Westerdijk 8 Den Horn 
www.kleinemeeden.nl

Bj de kruidenkwekerij en bezoektuin worden 200 soorten keukenkruiden gekweekt, waarvan 75 soorten munt. Bezoek ook het nieuwe veld met ingezaaide wilde bloemen voor bijen en vlinders.

Evenementinfo

zaterdag 13 juli 2019
10:00 - 17:00